Deze zomer opent COMPOSTE terug zijn tuinen in het landelijke Steenhuize: een openlucht tentoonstelling waar kunst en natuur een humuslaag vormen voor nieuwe installaties en interventies. Tussen ontluikende grassen en gewassen, in de schaduw van een treurwilg, langsheen paadjes en heuvels, in kapelletjes en in een kerk, rijzen wonderlijke sculpturen en objecten uit de grond. 15 kunstenaars brengen hun werk langsheen dit kunstparcours dat loopt van Steenhuize tot in Sint Lievens Esse.

 

De tentoonstelling is samengesteld door Luc Vrydaghs met werk van Willem Boel, Rudi Bogaerts, Jan Bultheel, Johan Gelper, Serge Haelterman, Zhang Huan, Katie Lagast, Jason Slabbynck, Thijs Van der Linden, Kris Vanhemelrijck, Stephanie Vandevelde, Philip Van Isacker, Cedric Van Parys, Yves Velter, Alexi Williams.

 

COMPOSTE is een plek waar de natuur je verwelkomt en de tijd even lijkt stil te staan. Een plek waar je naast het culturele aanbod ook kan genieten van culinaire lekkernijen. De overdekte bar aan de circuswagen brengt schaduw en verfrissing bij de heerlijke hapjes van Dick Stockman/TAKK.

 

Elke zondag programmeert Jan De Campenaere een tuinkamerconcertje van o.a. Chantal Acda, Marble Sounds, Myrddin, Neeka, Jan Oelbrandt & Bo Waterschoot, Tom Theuns. Roland opent het evenement op zaterdag 3 juli!

 

COMPOSTE is een initiatief van Luc Vrydaghs in samenwerking met de gemeente Herzele. Met dank aan de gemeente Herzele, kunstencentrum Diskus

ABC- drukkerij en Annelien Vermeir.

 

Kunstwandeling van 3 juli tot en met 8 augustus 2021

Open op zaterdag en zondag van 12:00 tot 22:00

Inkom 10€ (éénmalig) – Gratis onder 16 jaar

Eikestraat 34 in Steenhuize/Herzele

PARKEREN doe je aan de kerk/verder te voet of met de fiets